mandag 17. januar 2011












AAAAAH! Se på denne idioten! Se på denne jævla idioten! Før ble jeg litt irritert når jeg leste helt tilbakestående ting om rap, men denne selvvalgte uvitenheten er mer trist enn irriterende. Tenk så sykt lite man bryr seg om å finne ut av ny musikk hvis man mener at Kanye West på den ene siden og Common på den andre på noen som helst måte representerer utvalget man har som en fan av rap. Jeg laget en liten tegning for å vise hvor dust det er:













Jeg mener, Common var med i en film med Denzel Washington! Og Immortal Technique er en rapper som millioner av nerder hører på, men han er ikke på TV, for han er vilt kjedelig. Det er liksom de samme gamle navnene som går igjen i alle disse listene over "undervurderte" rappere. Det er helt perverst, spesielt siden vi har en ting nå som heter internett, og du kan loke rundt der og finne ut av hva som helst. 2010 var et dritbra år for rap, 2011 ser lovende ut, og alt er et par tastetrykk unna. Det er så jævlig gøy å finne noe dritkult som man aldri har hørt om før, og det er gøy når det går opp for en at man har ikke vært uvitende fordi det dreier seg om en obskur artist, man har bare ikke hatt peiling. Det er en god følelse, for det betyr at man har uendelig mye god musikk å oppdage. Eventuelt kan man tro at man har egentlig grei oversikt, det finnes bare 10-15 rappere i verden, og de kan plasseres på en skala som går fra Immortal Technique (KJEMPEUNDERGRUNN) til Jay-Z (MAINSTREAM).

Se for deg at du rydder på loftet til din bestemor eller noe sånt, også finner du en gammel oljelampe. Du gnir på oljelampen, også hopper det ut en fyr i MC Hammer-bukser og turban som forteller deg at han er ånden for reise i tid og rom, og du kan få lov til å dra akkurat hvor du vil, og når. Du kan se universet bli unnfanget, eller du kan dra til toppen av Mount Everest ved soloppgang, eller du kan chille med noen forhistoriske delfiner et sted i atlanterhavet eller dra til kinopremiæren på Star Wars episode 5 i 1980 og få gåsehud av publikumsreaksjonen når Darth Vader sier at "Luke, det va eg som pulte din mor >:-P". Du kan gjøre akkurat hva du vil, også sier du "eg skulle vært en tur opp på Danmarksplass, ordner du det, eller?"

1 kommentar: